Bespaar op Inkt en Toner: Praktische Tips voor Goedkoper Printen Doorgaan naar inhoud
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis

Tips om Inkt en Toner te Besparen

Geanimeerd persoon voor een grote gele printer

Iedereen die regelmatig een printer gebruikt, kent hetzelfde probleem: hoge vervangingskosten voor toner en inkt. Eindeloze uitgaven voor nieuwe cartridges, plotselinge printerstoringen door het gebruik van inkt van lage kwaliteit en de constante zorg dat het volgende afgedrukte document te duur zal zijn, zijn voor velen herkenbaar. Met de stijgende prijzen van verbruiksartikelen wordt het besparen van geld een cruciale kwestie. Laten we kijken naar praktische tips en methoden die u helpen de kosten van toners en inkt aanzienlijk te verminderen zonder afbreuk te doen aan de afdrukkwaliteit.

Gebruik de Tonerbesparende Modus 

Als u geen documenten of foto's van hoge kwaliteit hoeft af te drukken, selecteer dan de zogenaamde spaarstand voordat u gaat afdrukken. Dit resulteert in een lagere kwaliteit, maar er wordt minder poeder (inkt) gebruikt, en vaak merkt u het verschil niet eens, vooral als er alleen tekst is afgedrukt. Als uw apparaat een dergelijke modus niet ondersteunt of niet heeft, wees dan niet teleurgesteld. U kunt via software een lagere kwaliteit en resolutie instellen, wat ook geld bespaart.

Aanvullende Opties voor de Aanschaf van Inkt en Toner 

Met e-commerce hebben consumenten meer opties voor printerbenodigdheden. Veel gerenommeerde bedrijven verkopen printerinkt en tonercartridges met aanzienlijke kortingen, tot wel 80% minder dan de reguliere winkelprijzen. De meeste bieden een geld-terug-garantie en verzenden het product dezelfde dag.

Om het toner verbruik zelfs maar een beetje te verminderen, hoeft u alleen de printermodus te gebruiken die u in staat stelt om de kleurverzadiging te verminderen. Als u persoonlijke of onbelangrijke informatie afdrukt, selecteer dan deze modus (DRAFT of FAST DRAFT) op uw printer. Hierdoor wordt veel minder inkt gebruikt. Wanneer u vervolgens een goede of betere kwaliteit wilt, selecteert u NORMAAL of BEST. Deze functie vindt u meestal onder "Geavanceerd" of "Opties" in het afdrukvenster.

Schakel Uw Printapparatuur Alleen Uit als het Nodig is 

Als u een inkjetprinter bezit, nemen de verbruiksartikelen af, zelfs wanneer het apparaat inactief is. Het hele punt is dat bij dit type printapparatuur inkt niet alleen wordt gebruikt tijdens het printproces, maar ook voor automatisch onderhoud, uitgevoerd door het apparaat precies bij het in- en uitschakelen.

Daarom, als u een inkjetprinter of MFP gebruikt om te printen en wilt besparen op verbruiksartikelen, moet u het frequent loskoppelen van de apparatuur van de stroombron vermijden. In de stand-alone modus verbruikt dergelijke apparatuur zeer weinig elektriciteit, een orde van grootte minder dan de kosten van inkt, die de printer "opeet" bij regelmatig in- en uitschakelen.

Gebruik Kwaliteitsverbruiksartikelen

Hoe vreemd het ook mag klinken, hoe hoger de kwaliteit van de cartridge of inkt, hoe lager, op dezelfde lange termijn, de kosten per afdruk. Waarom? Natuurlijk kosten verbruiksartikelen van lage kwaliteit minder dan hun originele tegenhangers. Echter, zoals de praktijk aantoont, bij het gebruik van goedkope tonercartridges of inkt van lage kwaliteit, gaat printapparatuur sneller kapot en verslechtert bovendien de afdrukkwaliteit aanzienlijk. Dit leidt op zijn beurt tot extra financiële kosten. Daarom raden wij u aan alleen kwaliteitsverbruiksartikelen te kopen van vertrouwde leveranciers. Anders zult u waarschijnlijk niet besparen op printkosten.

Hand in gele handschoen repareert printer

Lees de Handleiding 

De meeste eigenaren van printapparatuur denken zelden aan het feit dat printers en MFP's geen nalatige behandeling verdragen wat betreft onderhoud en gebruik. Dergelijke gebruikers printen jarenlang documenten of afbeeldingen, waarbij ze de noodzaak van regelmatige reiniging en onderhoud vergeten. Het resultaat is verhoogd inktverbruik en voortijdige uitval van de printapparatuur. Om al deze problemen te voorkomen, moet u, voordat u uw printer of MFP gaat gebruiken, actief de handleiding lezen. Dit zal u helpen overmatig gebruik van toner of inkt te voorkomen en te besparen op voortijdige reparatie van de printapparatuur zelf.

Analogen Zijn een Redelijk Alternatief voor de Originelen 

Vroeg of laat raken cartridges die herhaaldelijk zijn bijgevuld versleten, en dan rest ons niets anders dan een nieuwe te kopen. Neem niet te snel de originele verbruiksartikelen. Er zijn te veel bekende en populaire modellen met compatibele analogen op de markt. Ja, sommige laten veel te wensen over qua kwaliteit. Echter, ze zijn ook uw aandacht waard, omdat ze twee of zelfs vier keer goedkoper zijn dan hun originele tegenhangers.

Conclusie 

Het besparen van toner en inkt vergt weinig inspanning, maar kan de printkosten aanzienlijk verlagen. Door eenvoudige en effectieve praktijken toe te passen, zoals het gebruik van de spaarstand, het regelmatig reinigen van uw printer en het overschakelen naar alternatieve inkten, kunt u de kosten verlagen en de levensduur van uw printapparatuur verlengen. Door de tips in dit artikel te volgen, kunt u uw printkosten optimaliseren.

Volgend artikel Mythen over Compatibele en Gereviseerde Cartridges

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden