Wil jij nieuwe cartridge kopen? Doorgaan naar inhoud
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis

Nieuwe cartridge kopen?

Nieuwe cartridges kopen - Inktkenners blog

Is jouw printerinkt weer op? Of zijn jouw HP cartridges over datum? Dan is het weer tijd om nieuwe inktpatronen aan te schaffen! Maar waar moet jij op letten als je nieuwe inkt voor jouw thuisprinter koopt? Dat gaan we in dit artikel bespreken, met wat handige tips. Zo hoef jij je niet scheel te betalen en kan jij in alle gemak weer printen.


Welke inkt heb ik nodig?

Een vraag die velen stellen, waar ook een makkelijk antwoord op te geven is. In het kort: Je koopt patronen die passen bij het model printer in de kleuren die jij nodig hebt. Per printermodel verschilt het, daarom is het goed om te weten welke printer jij precies hebt. 

Tip: Schrijf het op een briefje welke inkt je nodig hebt, zodat je de volgende keer makkelijk nieuwe kan kopen. 


Waar moet ik op letten bij het kopen van printerinkt?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten, je wilt natuurlijk niet per ongeluk het verkeerde kopen! Hier volgen 3 aandachtpuntjes. 


1. Waar koop ik inktcartridges?

Koop je het liever in een winkel of bestel je liever terwijl je lekker op de bank zit? Tegenwoordig kan je bij vele fysieke en online winkels printerinkt kopen. Maar welke winkel heeft de voordeligste printerinkt? Is dat wel van goede kwaliteit? Koop je originele of eigen merk printerinkt? 

Bepaal eerst wat je het fijnst vindt. Tegenwoordig bieden webshops zoals Inktkenners ook 24/7 klantenservice om jou te helpen met al jouw vragen. Heb je een druk leven? Dan zou het misschien beter zijn om te bestellen. 

Tip: Ga op onderzoek uit, lees meer over het bedrijf die de inkt aanbied, bekijk recensies, vergelijk prijs en kwaliteit en maak dan jouw keuze. 

Om de laatste vraag te beantwoorden hebben wij een artikel geschreven over originele VS. eigen merk inktpatronen. Daarin leggen wij uit waarom originele cartridges duurder zijn, wat het verschil is tussen prijs en kwaliteit en meer. 2. Welke cartridges passen in mijn printer?

Heb jij een Inkjet of Laserprinter? Wat is het model printer die jij in huis hebt en welke cartridges passen erbij? Zoals hierboven al aangegeven, zorg dat je kan onthouden welke patronen jij moet aanschaffen. Zo maak je het jezelf makkelijk.

Niet elke cartridge past bij alle printers. Als je de verkeerde aanschaft, weigert de printer de cartridge en kan je deze soms niet meer retourneren. Let dus goed op het retourbeleid! 

Tip: Controleer het modelnummer van jouw printer en zoek de cartridges die daarbij passen. 

Wil je overstappen van originele inktpatronen naar eigen merk? Zorg dan dat je de hele set vervangt. Zowel zwart/wit als kleur, aangezien printers ook problemen kunnen geven bij verschillende merken cartridges. 


3. Welk formaat cartridge?

Print je veel en vaak? Bekijk dan eens de opties voor de XL varianten. Die bevatten meer inkt en gaan dus ook langer mee. Print je soms een document en maak je gebruik van een Inkjet? Dan zou het verstandiger zijn om een normaal formaat te kopen. Zo voorkom je dat de cartridges sneller uitdrogen.

Tip: Gebruik jij jouw printer regelmatig voor werk? Bekijk dan de opties om een voorraadje in te slaan. Zo bespaar je ook weer op bezorgkosten. 


Eigen merk cartridges kopen? 

Bij de Inktkenners webshop koop je eigen merkt printerinkt. Kies tussen toner of cartridges, klik het merk van jouw printer aan en bestel gemakkelijk de juiste inktcartridges. Bij vragen kan je 24/7 terecht bij de klantenservice. Neem ook eens een kijkje bij ons retourbeleid, waar wij je alles vertellen over hoe retouren bij ons in z’n werk gaat.
Vorig artikel Canon printer aansluiten, installeren en resetten

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden