De Waarheid Achter Compatibele Cartridges Doorgaan naar inhoud
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis

Mythen over Compatibele en Gereviseerde Cartridges

Originele en compatibele inktcartridges naast elkaar

Compatibele cartridges zijn analogen van de originele cartridges die niet door de betreffende printer- of kantoormachinefabrikant zijn gemaakt, maar door een ander bedrijf met een licentie voor het recht om verbruiksartikelen te vervaardigen.

De naam "compatibele cartridges" spreekt voor zich: deze verbruiksartikelen zijn ideaal voor de printers en kantoormachines waarvoor ze zijn ontworpen. Compatibele cartridges zijn goedkoper dan originele cartridges, van hogere kwaliteit dan hervulde cartridges, en betrouwbaarder dan gereviseerde cartridges, wat hun wijdverspreide gebruik in de VS en West-Europese landen verklaart.

Mythe #1: Het Gebruik van Compatibele Cartridges Maakt de Garantie van Uw Printer Ongeldig

Nederland, net als andere EU-landen, heeft wetten die de rechten van de consument beschermen. Volgens deze wetten kan het gebruik van compatibele cartridges geen reden zijn om de garantie van een printer ongeldig te maken. Dit is een essentieel aspect van concurrentie dat de vrijheid van keuze voor consumenten waarborgt. Printerfabrikanten mogen het gebruik van alleen originele cartridges niet afdwingen. Het is dus illegaal om garantie service te weigeren vanwege compatibele cartridges.

Mythe #2: Compatibele Cartridges Kunnen Uw Printer Schade Toebrengen

Het verspreiden van dergelijke informatie is een integraal onderdeel van het werk van de marketingafdelingen van printerfabrikanten. Om de verkoop van originele cartridges te verhogen, adverteren ze vaak niet alleen hun producten, maar maken ze ook de producten van concurrenten zwart door te beweren dat deze van lage kwaliteit zijn en een slechte invloed hebben op de functionaliteit van printers.

Compatibele cartridges van toonaangevende merken zijn vrijwel niet te onderscheiden van de originele (in veel gevallen zelfs identiek). Daarom is het gebruik ervan net zo veilig als het gebruik van duurdere originele cartridges. U hoeft dus geen nadelige effecten van compatibele cartridges op de werking van de printer te vrezen.

Mythe #3: Compatibele Cartridges Beïnvloeden de Printerprestaties Negatief

Nog een misvatting. Een compatibele cartridge van goede kwaliteit, correct geselecteerd, zal de werking van het afdrukapparaat op geen enkele manier schaden. Kwaliteitsverbruiksartikelen zijn absoluut veilig voor de printer. Een ander probleem is dat als u te goedkope cartridges van onbetrouwbare leveranciers koopt, het natuurlijk de printer kan schaden omdat de toner van lage kwaliteit is en de printkoppen van uw kantoormachine kan verstoppen.

Iemand vervangt een inktcartridge in een printer

Mythe #4: Compatibele Cartridges Zijn Sneller Leeg dan Originele Cartridges

Veel fabrikanten van compatibele cartridges bieden modellen met een verhoogde tonercapaciteit, waardoor u meer pagina's kunt afdrukken dan originele cartridges. Dit is vooral gunstig voor organisaties en bedrijven met hoge afdrukvolumes. Compatibele cartridges met een verlengde levensduur stellen gebruikers in staat om geld te besparen op verbruiksartikelen terwijl ze een hoge afdrukkwaliteit behouden.

Mythe #5: OEM Cartridges Zijn Superieur aan Compatibele Cartridges Wat Betreft Kwaliteit

Onze compatibele apparaten leveren dezelfde afdrukkwaliteit als OEM-cartridges, terwijl ze veel minder kosten en meestal sneller werken. De afdrukkosten zijn een fractie van de kosten van het kopen van originele cartridges. Het verschil in prijs en het resulterende voordeel kan eenvoudig worden berekend door de kosten en levensduur van de cartridges te vergelijken.

Mythe #6: Compatibele Cartridges Hebben een Kortere Levensduur dan Originele Cartridges

Dit is een veelvoorkomende mythe waaraan we in een recent artikel een sectie hebben gewijd. Kortom, alle gerenommeerde fabrikanten van compatibele cartridges vullen hun producten met dezelfde hoeveelheid inkt als de originele cartridges. Daarom is de levensduur van compatibele cartridges meestal hetzelfde als de originele cartridges (tenzij anders vermeld in de specificaties). Bovendien zijn er compatibele cartridges met een verhoogd inktvolume beschikbaar. Vanuit economisch oogpunt wordt het kopen van dergelijke cartridges als de meest gerechtvaardigde oplossing beschouwd.

In elk geval is het de moeite waard om voor aankoop de kenmerken van de cartridge te bestuderen, inclusief de kolom "Cartridge Resource." Deze stap stelt u in staat te begrijpen hoeveel pagina's de cartridge meegaat, ongeacht of deze origineel of compatibel is.

Vorig artikel Tips om Inkt en Toner te Besparen
Volgend artikel Een Vergelijkende Analyse van Epson Cartridges

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden