Originele vs. eigen merk inktpatronen Doorgaan naar inhoud
Bestel nu voor 17:00, ontvang morgen
Bestel nu voor 17:00, ontvang morgen

Originele vs. eigen merk inktpatronen

originele en eigen merk cartridges - compatibele cartridges

Inkt kan erg duur zijn. Daarom maken veel mensen de afweging tussen het kopen van eigen merk inktpatronen. In dit blogartikel vertellen wij hoe jij de juiste keuze maakt voor jouw printer en portemonnee. 


Originele cartridges of huismerk?

Waarom zou je kiezen voor het een of ander? Gemakzucht? Of angst dat de garantie verloopt wanneer je eigen merk gebruikt? Meerdere redenen kunnen van toepassing zijn. Wat de reden ook is, het hoeft geen moeilijke beslissing te zijn. 


Inkt kopen hoeft geen aanslag te zijn op jouw portemonnee. Zoals wij onze klanten vertellen, maken printerfabrikanten de meeste winst op de verkoop van originele cartridges en toners. Dit is de reden dat wij onze eigen merk printerinkt zijn gaan ontwikkelen.


Maar de prijs is niet de enige afweging die je maakt. Het gaat ook om het gebruik, inhoud en kwaliteit. Daarom willen wij jou helpen om de verschillen uit te leggen. 


Gebruik van inktpatronen

Er zijn eigenlijk 3 soorten inktpatronen die gebruikt kunnen worden:

  1. Eigen merk printerinkt
  2. Nagevulde originele cartridges 
  3. Originele cartidges of toners

Eigen merk inktcartridges en toners

Bij het gebruik van eigen merk is het belangrijk om te weten dat de patronen speciaal ontwikkeld zijn voor bepaalde printers. Maar als de printer stuk gaat door het gebruik van niet-originele producten, vervalt hoogstwaarschijnlijk de garantie. 


Dus gebruik je niet-originele cartridges en de printkop gaat stuk? Dan kan de garantie vervallen. Daarom is het goed om de originele patronen te bewaren. De garantie vervalt niet wanneer bijvoorbeeld de papierlade stuk is en je eigen merk inkt in de printer zit.


Nagevulde modellen & originele printerinkt

Bij de originele modellen vervalt de garantie vaak niet. Dit komt omdat de modellen goedgekeurd zijn door de fabrikant. Natuurlijk moet je wel het model aanschaffen die past bij jouw printer en zorgen dat bij navullingen de juiste inkt gebruikt wordt. 

Prijsverschil 

Het prijsverschil is opmerkelijk. Je bespaart tot 85% wanneer je eigen merk printerinkt aanschaft. Dit komt dus omdat printerfabrikanten het meest verdienen op de cartridges en toners die zij produceren. De printers worden goedkoop verkocht. 

Dit is ook de reden dat de fabrikanten het gebruik van niet-originele inktpatronen afraden. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat eigen merk inktfabrikanten het moeilijk krijgen door aanpassingen te maken in de software en chips van cartridges.

Hoeveelheid inkt en de kwaliteit van cartridges en toners

In eigen merk cartridges en toners zit tot 40% meer inkt in dan de originele. Bij eigen merk inktpatronen worden de cartridges beter bijgevuld en zijn ze modellen vaak net wat groter. Daardoor kan je meer printen voordat de inkt opraakt.

Het kwaliteitsverschil is ook minimaal. Dit is pas te merken bij het printen van foto’s. Alsnog is de afdrukkwaliteit hoog, zelfs voor foto’s. Voor een betere prijs en meer inkt kan jij dus gewoon printen. 

Eigen merk inkt van Inktkenners

Wij hebben ons eigen merk inktcartridges ontwikkeld. Ons merk bestaat uit verschillende modellen van zowel toners als cartridges.

Onze producten zijn ontwikkeld met de nieuwste chip generatie en correcte vulstand indicator. Krijg de perfecte afdrukkwaliteit en 100% compatibele printer herkenning bij aanschaf van onze inkt. Daarnaast zijn onze producten CE-keurmerk en ISO-9001 gecertificeerd.

Meer inkt, goede kwaliteit en de beste service. Bekijk hier het assortiment cartridges en toners.
Vorig artikel Epson printers: 3 problemen & oplossingen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden