Uitgedroogde cartridges herstellen: Tips & Tricks Doorgaan naar inhoud
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis

Uitgedroogde cartridges herstellen: Tips & Tricks

Uitgedroogde cartridges herstellen - cartridge problemen

Als jouw printer niet goed print, kunnen er verschillende dingen mis zijn. Wij gaan het hebben over een van deze oorzaken. Namelijk, uitgedroogde cartridges. Gelukkig is het vaak niet nodig om een nieuwe set inktpatronen aan te schaffen. Wij helpen jou met een paar tips en tricks, zodat jij weer met gerust hart kan printen.

Hoe weet ik of mijn cartridge uitgedroogd is?

Als je probeert te printen is de afdruk vaak vaag, het kan ook zo zijn dat er niets op het papier komt. Natuurlijk check je eerst of het niet ligt aan een andere oorzaak. Mogelijke oorzaken zijn bijvoorbeeld een lege inktpatronen, of een niet goed uitgelijnde printkop. 

Controleer de inktniveaus van de cartridges en probeer de printer opnieuw in te stellen. Komen de letters nog steeds niet goed op het papier? Dan komen de volgende tips & tricks goed van pas!

De uitgedroogde cartridge herstellen doe je zo!

“Voorkomen is beter dan genezen”. Als een cartridge uitgedroogd is en niet meer te herstellen is, dan is dat heel vervelend. Wij vertellen je daarom niet alleen hoe je het probleem oplost, maar ook hoe je het kan voorkomen. Vanaf nu zal je geen last meer hebben van uitgedroogde inktpatronen. 

Tip: Reinig de printkop

De printkop kan vies zijn door restjes papier en opgedroogd inkt. Daarom is de printkop reinigen een goede eerste stap. Zorg dat je handschoenen gebruikt tijdens het schoonmaken, want de inkt kan hardnekkige vlekken achterlaten.

De printkop reinigen:

  • Open de printer.
  • Verwijder de cartridges.
  • Verwijder voorzichtig de printkop door de vergrendeling los te maken
  • Haal de rubbertjes eraf en reinig grondig met water tot al het inkt weg is.
  • Droog de printkop goed en zorg dat er geen papier of stofresten achter blijven.
  • Doe de rubbertjes terug en plaats de printkop terug.
  • Vergrendel de printkop weer en plaats de cartridges.
  • Draai het reinigingsprogramma op de printer. 

Heeft jouw printer geen reinigingsprogramma? Probeer dan iets te printen, in kleur en zwart-wit. Zo zorg je dat de printkop niet opnieuw uitdroogt. 

Let op: Een reinigingsprogramma kan veel inkt kosten. 

Trick: Print regelmatig

Deze truc klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, omdat je juist niet meer inkt wilt verbruiken dan nodig is. Maar regelmatig printen is goed. Printer cartridges kunnen namelijk uitdrogen wanneer ze een tijd niet gebruikt worden.

Eens per week of twee weken is genoeg. Zo voorkom je dat de leidingen in de printer of de cartridge uitdroogt. Natuurlijk hoef je niet hele pagina’s te printen, een kleine afbeelding of tekst in verschillende kleuren is genoeg. 

Tip: Schaf een LED of Laserprinter aan

Heb je vaker last van deze problemen en komt het omdat je toch niet zo vaak print? Dan is een LED of Laser printer misschien wel de oplossing voor jou. Deze printers maken gebruik van toners, die poeder bevatten. Dus geen gedoe of zorgen over inkt dat opdroogt. 

De aanschaf en gebruik van een Laser printer hoeft niet duur te zijn. Inktkenners bieden jou namelijk ook eigen merk toners. Onze toners zijn goedkoper, zonder in te leveren op kwaliteit. Met een Laser printer verbruik je daarnaast ook minder, wat uiteindelijk ook scheelt in de kosten. 

Trick: Zet de printer op de juiste plek

Printers die dagenlang in de zon staan te branden zorgen voor opgedroogde inktcartridges. Denk dus goed na over de plek waar je de printer neerzet. Zorg dat het altijd in de schaduw staat, of in een kast. Zo houd je jouw printer voor langer goed. 

Tip: Schakel de printer altijd op de juiste manier uit

De printer moet altijd goed uitgeschakeld worden, dit komt omdat de cartridges in de juiste positie moeten staan. Als de printer verkeerd wordt uitgeschakeld, dan kan het zijn dat de cartridges niet goed op hun plek staan. Dat zorgt ook voor uitdroging van de inktpatronen. 

Trek dus nooit zomaar de stekker eruit! Je wilt toch dat jouw printer lang meegaat?

Lukt het niet om de cartridge te herstellen?

Dan kan het zijn dat de cartridge helaas niet meer te redden is. Je zult dan een nieuwe set moeten aanschaffen. Gelukkig hebben wij een breed assortiment aan cartridges en toners die vele malen goedkoper zijn. Wij ontwikkelen onze eigen inkt geschikt voor verschillende printermerken. Hoge kwaliteit, meer inkt en een lagere kosten.
Vorig artikel Absorptiekussen vol? Probleemoplossing voor Canon.

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden