Wil jij een nieuwe printer kopen? Doorgaan naar inhoud
Bestel nu voor 17:00, ontvang morgen
Bestel nu voor 17:00, ontvang morgen

Nieuwe printer kopen?

Nieuwe printer aanschaffen - Inktkenners blog

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat printers voor privégebruik na gemiddeld 5 jaar aan vervanging toe zijn. Ben jij toe aan een nieuwe printer? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten bij het maken van jouw keuze. Hieronder 7 dingen die jij moet weten.

 

Welke printer moet ik aanschaffen?

Wat voor aankopen je ook doet, een bewuste keuze is altijd het beste. Het eerste advies die we geven is: Laat je niet beïnvloeden door de vele reclames en aanbiedingen. Het kan namelijk zijn dat je sneller de verkeerde keuze maakt of de aankoop achteraf meer geld kost dan verwacht. 

Bij printers is het net zo. Daarom willen wij jou helpen met het maken van de juiste keuze. Daarom hebben wij 7 vraagstukken op een rijtje gezet die jou helpen bewust te kiezen voor een printer. 

 

1. Welke printtechniek is het beste?

Printtechniek houdt in: Hoe werkt de printer en welke inktpatronen gebruik je? Kies je voor een Inkjet of een Laserprinter? De ene printer heeft meer onderhoud nodig, dit komt door de inkt die gebruikt word. Denk daarom na over of jij jouw nieuwe printer goed kan onderhouden. 

Wij hebben een aantal blogs geschreven waar wij jou meer vertellen over de verschillen tussen toners en cartridges, Inkjet en Laserprinters, maar ook hoe een laserprinter in elkaar zit. Wij raden je aan eerst deze blogartikelen te lezen en daarna doorgaan naar het volgende vraagstuk.

2. Wat ga je printen? 

Print je alleen-tekst documenten? Of houd jij ervan om foto’s uit te printen en die op te hangen? Wat voor papier heb je daarvoor nodig, print je ook verschillende formaten? Print je veel? Weinig?

Als jij alleen maar verslagen print, dan zit je al goed met een zwart-wit printer. Wil jij kunnen printen met verschillende afdruktypes? Dan moet je een printer kiezen die dat kan. Ga ook na, of hoe vaak je verschillende printjes afdrukt. Als jij eenmalig foto’s print, dan is het beter om dat bij een bedrijf te doen en een printer aan te schaffen die meer past bij jouw printgedrag.

Wanneer je een kleurenprinter aanschaft, kijk dan ook naar de cartridges. Sommige printers hebben gecombineerde inktpatronen voor kleuren. Als dan een van de kleuren opraakt, moet je de hele cartridge vervangen terwijl er nog steeds inkt in zit. 

3. Voor thuis- of kantoorgebruik?

Of het nou voor werk of recreationeel gebruik is, het is belangrijk om na te gaan waarom je een printer eigenlijk nodig hebt. Gebruik je het voor werk? Jouw eigen thuiskantoor? Of omdat jij en jouw huisgenoten en/of familie soms snel iets moet printen? 

Waarvoor je een printer gaat gebruiken voorspelt al heel veel van jouw printgedrag. Daarmee kan jij de juiste keuze maken. Als je het gebruikt voor werk, is het bijvoorbeeld handig om een printer te kopen die snel kan printen met lage printkosten. 

4. Extra functies?

Heb jij meer nodig dan alleen printers die een document kunnen printen? Dan is een all-in-one printer misschien iets voor jou. Deze printers kunnen namelijk ook scannen en kopiëren. Vaak is het wel zo dat alll-in-one printers maar 1 document kunnen scannen of kopiëren, dus zal het wel meer tijd kosten dan duurdere all-in-one printers.

Dubbelzijdig printen is ook iets wat niet elke printer heeft, al hebben de meeste printers deze functie wel. Natuurlijk kan je ook zelf papier op de juiste manier in de printer leggen zodat je hetzelfde resultaat krijgt, maar sneller is dat dus niet. Besparen hoeft niet moeilijk te zijn.

5. Wifi, mobiel of via USB printen? 

Er zijn meerdere manier om te kunnen printen vanaf verschillende apparaten. Je kan het op de ouderwetse manier doen, door met een USB kabel jouw apparaat te verbinden met de printer. Dan heb je ook nog de mogelijkheid om te printen met een USB-stick. 

Er bestaan ook printers die kunnen printen via het WiFi netwerk, wat je dan doet is jouw printer en het apparaat waar je jouw printje op hebt staan aansluiten op de WiFi. Als laatste, is er ook nog de optie om te printen met jouw smartphone. Hiervoor moet de printer dat wel kunnen ondersteunen. 

6. Voordelig of goedkoop? 

Ga jij zonder twijfel voor de goedkoopste printer? Denk dan goed na voor je dit weer doet. Deze printers hebben vaak niet alleen een lagere kwaliteit, maar vaak ook duurdere inktpatronen. Vooral als je originele inktpatronen koopt. Soms is het zelfs lastig om inkt te vinden voor jouw printer en betaal je je scheel aan inkt. 

Gelukkig helpen wij een handje, door goedkopere inktcartridges en toners aan te bieden van hoge kwaliteit. Daarnaast hebben onze eigen merk cartridges en toners tot wel 85% meer inkt en bespaar je 40% op printkosten. 

Je hebt ook de keuze om voor een tweedehands printer te gaan. De vraag is natuurlijk, hoe is deze printer onderhouden? Zijn er onderdelen versleten en kan je niet beter voor net iets meer een nieuwe aanschaffen? Zorg dat je zeker weet dat de printers in goede staat zijn voor je een tweedehands model koopt.

7. Uiterlijk en formaat?

Soms wil je net iets meer dan een functioneel apparaat. Wil je liever geen enorm ding in jouw huis hebben staan? Kies dan voor wat compactere printers. Wil je een mooi kleurtje? Bekijk dan de verschillende printermerken die ook printers verkopen met een kleur dat bij je past. Voor ieder wat wils, zeggen ze. 


Weet jij welke printer je koopt?

Zorg dat je eerst weet waar je naar zoekt en begin dan pas met het vergelijken van printers. Weet welke printermerken er zijn, wat de gemiddelde printer kost en hoeveel onderhoud deze apparaten nodig hebben. 

Heb jij net een nieuwe printer aangeschaft en heb jij problemen met printen? Bekijk dan eens onze blogpagina. Daarop staan veel handige tips en guides voor printproblemen.

Vorig artikel Nieuwe cartridge kopen?
Volgend artikel Hoe werkt een laserprinter?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden