Refurbished of tweedehands printer kopen? Doorgaan naar inhoud
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis

Refurbished of tweedehands printer kopen?

Refurbished of tweedehands printer kopen - Inktkenners blog

Door een gebruikte printer te kopen, bespaar je heel veel geld. Vooral als je niet vaak print, of weet hoe je printers kan onderhouden. Maar zomaar eentje kopen van Marktplaats, is niet altijd even handig. Voorkom dat je miskopen doet. Wij vertellen je hoe. 


Tweedehands printer kopen van Marktplaats

Je hebt niet altijd het geluk dat je een printer kan kopen bij een oud vrouwtje die het nauwelijks gebruikt heeft. Niet iedereen is even eerlijk bij het verkopen van gebruikte elektronica. Daarom moet je goed opletten. Stel genoeg vragen en probeer het zelf ook uit.

Als je zomaar een printer koopt zonder goed na te denken, vraag je om problemen. Misschien doet de printer het nu goed maar gaat de printer onverwachts kapot na een paar keer gebruiken. of print hij alleen maar testpagina’s uit. 

Waar moet je dan op letten?

Als je printers koopt van sites zoals marktplaats, dan zijn er een aantal vragen die je kan stellen aan de verkoper. Je kan ook een kijkje nemen en zelf onderzoeken. Google geeft vaak al antwoorden op de meeste vragen, hiervoor is goed zoekwerk nodig. 

  • Is de printer compleet? Zitten alle kabels en overige onderdelen erbij?
  • Werkt de printer? Probeer met een all-in-one printer een kopie te maken, of probeer een test print uit. Dit kan vaak zonder laptop, zoek van tevoren op hoe dat werkt voor de type printer die je wilt kopen.
  • Hoe oud is de printer? Modellen die al een paar jaar oud zijn, zijn al vaker gebruikt.
  • Zijn de cartridges voor de printer nog leverbaar? Oudere printers hebben soms cartridges die minder of niet eens meer verkocht worden. 

Voor Laserprinters

Als je een Laserprinter wilt kopen, zijn er nog wat extra dingetjes waar je op moet letten. 

  • Hoe duur zijn de toner, drum en fuser? Zorg dat de nieuwe onderdelen samen niet duurder worden dan een gloednieuwe printer.
  • Zet de printer aan zonder laptop. Vaak hebben Laserprinters een LCD scherm waarop je snel kunt zien of de printer een foutmelding geeft.

 

Let op bij gebruikte printers!

Je kan nooit precies weten hoe vaak de printer gebruikt, of in welke staat het is. Bij Inktjet printers kan het zijn dat het absorptiekussen bijna vol is. Als dit zo is kan het een heel gedoe zijn om dat probleem op te lossen en het is niet voor iedereen weggelegd. 

Ook het vervangen of onderhoud van andere onderdelen kan een heel gedoe zijn. Weet het risico dat je neemt en zorg dat je de prijs daar ook op aanpast. Zo heb je toch een goedkope printer voor zo lang als die werkt.

 

Refurbished printers

Gelukkig kan je ook een refurbished printer kopen. Er zijn genoeg aanbieders, dus je vindt vanzelf eentje waar je naar zoekt. Bij refurbished printers worden de gebruikte printers goed nagekeken en onderhouden. Zo goed als nieuw! 

Daarnaast krijg je vaak zelfs nog garantie, dus bij problemen kan je altijd terugkomen zonder een bak met geld uit te hoeven geven. Maak je dus geen zorgen dat je om de haverklap een nieuwe printer moet kopen. Goedkoop is niet altijd duurkoop, gelukkig.

 

Waar moet je op letten bij een refurbished printer?

Zorg dat je goed kijkt naar de aanbieder, wat zijn de recensies? Hoe gaan retouren? Zijn klanten tevreden? Hoe neem je contact op en wat is het aanbod printers? Kijk op jouw gemak door de hele site. Het beste is om een te kiezen bij een bedrijf dat je al kent. 

Weet wat voor printer je wilt, ga eerst op zoek naar de printer die bij jou past. Weet je niet waar je op moet letten? Bekijk dan eens dit artikel. Hier vertellen we in 7 stappen hoe jij de printer kiest die past bij jouw behoeftes en wensen. 

 

Wil je nòg goedkoper printen?

Zorg dan dat je ons eigen merk printer inkt gebruikt. Wij bieden namelijk hoogwaardige cartridges en toners, voor een betere prijs! Bespaar tot 85% met het gebruik van Inktkenners inkt.

Vorig artikel Absorptiekussen vol? Probleemoplossing voor Canon.

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden