5 Meest geschikte printers voor jou Doorgaan naar inhoud
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis

5 Meest geschikte printers voor jou

5 Meest geschikte printers voor jou

Printers hebben verschillende functies, voordelen en zijn daarom geschikt voor verschillende doeleinden. Maar wat past het beste bij jou? Dat ligt aan waar je het vooral voor gebruikt, hoe vaak en wat jouw specifieke behoeftes zijn. Daarom geven wij een kort overzicht van de populairste soorten printers op de markt. 


Wat is de beste printer voor mij?

Om een goede keuze te maken, hebben we een artikel geschreven over alle factoren die meespelen bij het kiezen van de beste printer. Wat de beste printer voor jou is, kan niet geschikt zijn voor iemand anders. Als je een nieuwe printer wilt kopen, lees dit dan eerst

Zoek je liever iets goedkopers? Dan kan je kiezen voor een tweedehands of refurbished printer. Maar laat goedkoop niet duurkoop zijn. Zorg dat je weet waar je op moet letten bij zo’n printer. Het zou zonde zijn als je alsnog een nieuwe moet aanschaffen.


Soorten printers op een rij

Nu dan een leuk overzicht. We beschrijven de printer en zijn functies, voor- en nadelen en voor wie deze printers het beste geschikt zijn. Grote kans dat de beste printer voor jou ertussen zit. Is dat niet het geval? Dan zoek je waarschijnlijk een labelprinter, die staat namelijk niet tussen dit rijtje. 


Inkjetprinters

Inkjet printers zijn de meest populaire printers op de markt. Vaak ook de goedkoopste keuze. Deze printers werken door druppeltjes inkt op het papier te spuiten. Inkjetprinters zijn goedkoop vergeleken met de aanschaf van andere soorten printers. 

Deze printers kunnen kleurenfoto's van hoge kwaliteit afdrukken. Ook voor documenten zijn ze erg goed geschikt. Je kan best veel met zo’n printer, als je maar de juiste papier en inkt aanschaft. Helaas zijn Inkjetprinters wel duurder in verbruik als je originele cartridges gebruikt. 

Deze printers zijn perfect voor thuisgebruikers, studenten en zelfs kleine bedrijven die soms een document moeten printen. 


Voordelen

Vaak compact en geschikt voor thuisgebruik

Lage aanschafprijs vergeleken met andere printers

Ook geschikt voor het printen van kleurenfoto's en afbeeldingen


Nadelen

Hogere verbruikskosten voor inkt

Langzamere afdruksnelheid dan Laserprinters

Inkt kan uitdrogen als je de printer lang niet gebruikt


Laserprinters

Laserprinters zijn vaak te zien bij bedrijfskantoren of scholen. Deze printers gebruiken tonerpoeder om afbeeldingen en tekst op papier te printen. Ze zijn wel iets duurder in aanschaf dan inkjetprinters. 

Laserprinters kunnen lekker snel documenten printen, en veel ook. Kleuren Laserjet printers kunnen alleen niet de perfecte plaatjes printen. De kwaliteit van afbeeldingen is namelijk lager dan bij Inkjetprinters.

Laserprinters zijn perfect voor middelgrote- en grote bedrijven, of als je wekelijks ontzettend veel documenten moet printen. Ook geschikt als je verbruikskosten en onderhoud minimaal wilt houden.


Voordelen

Hoge afdruksnelheid

Lage kosten per pagina bij intensief gebruik

Hoge afdrukkwaliteit bij het afdrukken van tekstdocumenten


Nadelen

Hogere aanschafprijs dan inkjetprinters

Grote modellen zijn niet geschikt voor thuisgebruik

Minder geschikt voor het afdrukken van foto's en afbeeldingenFotoprinters

Erg leuk om jouw eigen fotoboeken te maken, of als je vaker foto’s dan documenten print. Deze printers werken met Inkjet technologie. Je hebt voor deze printers speciaal fotopapier en inkt nodig. 

Fotoprinters kunnen het perfecte plaatje printen, maar wel tegen een prijs. Deze printers zijn namelijk duurder dan normale inkjet printers. Helaas zijn deze printers ook minder geschikt voor standaard documenten. 

Perfect voor de hobbyist, fotograaf, grafisch ontwerpers, of personen die graag foto’s in het huis willen hangen. Niet geschikt voor bedrijven of standaard gebruik. 


Voordelen

Gespecialiseerd in het afdrukken van hoge kwaliteit foto’s en afbeeldingen

Vaak voorzien van extra functies, zoals printen vanaf smartphones en bewerkingsopties


Nadelen

Hogere aanschafprijs dan Inkjetprinters

Lage kwaliteit bij het afdrukken van documenten

Hogere verbruikskosten per pagina dan andere printers


All-in-one printers

De naam zegt het al, dit ding kan alles! Printen, kopieren, scannen en soms ook faxen. Ze zijn vaak goedkoper dan het kopen van alle afzonderlijke apparaten. Ze besparen ook veel ruimte op jouw bureau.

Deze printers zijn duurder, en de kwaliteit kan iets lager zijn dan wanneer je aparte apparaten koopt om dezelfde taken uit te voeren. Maar nog steeds erg handig als je vaak jouw documenten kopieert of scant. 

Deze printers zijn ideaal voor thuisgebruik en kleine kantoren. Ook erg geschikt voor personen die vaak documenten moet kopiëren of scannen. Perfect voor personen die niet meerdere apparaten wilt aanschaffen.


Voordelen

Voorzien van extra functies, zoals faxen en dubbelzijdig afdrukken

Eén apparaat voor het afdrukken, scannen en kopiëren van documenten

Geschikt voor thuisgebruik en kleine bedrijven die meerdere taken willen uitvoeren


Nadelen

Hogere aanschafprijs dan andere soorten printers

Kwaliteit van functies is minder dan van gespecialiseerde apparaten


Draagbare printers

Ik ga op reis en ik neem mee.. Een printer! Dat kan nu, met een draagbare printer. Ontworpen voor mobiel gebruik, compact en lichtgewicht. Ze worden vaak gebruikt voor het printen vanaf een smartphone, tablet of laptop. 

Ze zijn makkelijk te installeren en kunnen documenten als foto’s printen. Met deze printers kan je waar en wanneer je maar wilt printen. Let wel op dat de kwaliteit minder is en de aanschaf duurder.

Ideaal voor mensen die vaak onderweg zijn en moeten printen zonder toegang tot een printer. Ook perfect voor personen die vaak onderweg zijn. Denk aan zakenmensen, vertegenwoordigers, verkopers en mensen die geen grote printer nodig hebben.


Voordelen

Plug-and-play installatieproces.

Kunnen foto's, documenten en labels printen.

Klein en lichtgewicht, printen waar en wanneer je wilt.


Nadelen

Minder functionaliteit.

Langzamere afdruksnelheid.

Duurder in aanschaf dan andere printers.


Wat kies jij?

Nu kan je als het goed is een keuze maken voor het soort printer die je wilt hebben. Al een printer gevonden die bij je past? Fijn, dan kan je nu aan de slag met printers vergelijken en uiteindelijk ook kopen. 

Heb je nog andere apparatuur, of kantoorbenodigdheden nodig? Neem dan een kijkje op onze site, naast printerinkt bieden we nu ook artikelen voor jouw kantoor. Zo bestel je alles gemakkelijk en snel op één plek.
Vorig artikel Ergonomisch thuiswerken
Volgend artikel Recycle inktcartridges voor een beter milieu

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden