Printerinkt vlekken verwijderen: 3 handige tips! Doorgaan naar inhoud
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis

Printerinkt vlekken verwijderen: 3 handige tips!

Printerinkt vlekken verwijderen: 3 handige tips!

In ons vorig artikel geven je wat handige tips om printerinkt vlekken van kleren te verwijderen. Nu geven we je de helpende hand, door een handjevol handige tips geven om printerinkt vlekken te verwijderen van jouw handen. 

 

Hoe printerinkt van je handen verwijderen?

Ook hier gaan we het hebben over wat huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die helpen de vlekken te verwijderen. Natuurlijk gaan we eerst het proberen via de normale manier. Namelijk: Handen wassen! Afgelopen jaren heeft iedereen opnieuw uitleg gekregen over hoe we onze handen moeten wassen, dus meer uitleg is vast niet nodig. 


Als tip geven we wel dat je jouw handen wast met warm water en de juiste zeep, ontsmettingsgel kan ook een handje helpen. Een nagelborsteltje helpt om de inkt onder de nagels vandaan te halen. 


De tips die nu volgen, zijn niet bepaald zacht voor de huid, zorg daarom dat je wanneer nodig handschoenen draagt zodat je dit riedeltje niet vaak hoeft te herhalen. Of zorg dat je voorzichtig omgaat met de cartridges. Het is namelijk de bedoeling dat je niet helemaal onder de inkt zit elke keer als je rommelt met jouw printer. 


1. Nagellakremover 

Zorg dat je de variant hebt met aceton, want de aceton zorgt er juist voor dat de hardnekkige inktvlekken uit de huid trekken. Pak een wattenschijfje met de nagellakremover erop en wrijf over de vlekken heen. Zorg daarna dat je goed jouw handen wast. Herhaal als het nodig is. 


2. Zeep met schuurmiddel

Garagezeep, cif, afwasmiddel met koffiedik, het kan allemaal. Het gaat om het schurende bestandsmiddel dat de vlekken van jouw huid af moet schuren. Bedenk wel dat je dus de huid weg schuurt als je dit te hard of te vaak doet. 


3. Chloor 

Chloor werkt het beste voor vele soorten vlekken, inkt, verf, noem het maar op. Ook is dit middeltje erg slecht voor de huid en nagels. Het maakt de nagels zelfs breekbaarder. Zorg dat je zo snel mogelijk de vlekken wegschrobt met eventueel een nagelborsteltje en was daarna goed jouw handen. Naverzorging voor de huid

Het is goed om na elk van deze methodes de huid extra aandacht te geven. De huid is namelijk erg aangetast door alle huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Zorg dat je de resten goed wegwast. Chloor is een krachtig middeltje, dus laat dit niet intrekken.

Gebruik na het wassen een vette creme, geen vaseline. Dit sluit de huid voornamelijk af. Het beste is een crème met natuurlijke bestanddelen. Maar de body lotion van je moeder of vrouw is ook al goed. Nu heb je niet alleen de vlekken verwijderd, maar ook een huid zo zacht als een baby. Advies van Inktkenners

We hopen dat je hier wat aan gehad hebt en dat je voortaan wat voorzichtiger bent met de printerinkt. Het zou zonde zijn als je printerinkt verspilt en dan weer nieuwe moet kopen. Is dat toch wel het geval? Dan hebben wij de oplossing, binnen handbereik. Wij bieden namelijk compatibele printerinkt voor vele soorten Inkjet printers. Neem een kijkje in de webshop.

Vorig artikel Kwaliteitsprinters: 6 Redenen voor aanschaf
Volgend artikel Printerinkt vlekken verwijderen: 8 Innovatieve manieren

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden