5 Meest voorkomende problemen met printers Doorgaan naar inhoud
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis

5 Meest voorkomende problemen met printers

5 meest voorkomende printproblemen - print probleemloos

Printerproblemen kunnen erg vervelend zijn. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met de meest voorkomende problemen bij printers. Na het lezen van dit blogartikel, kan jij probleemloos printen én besparen op printkosten. 

1. Langzame printer

Wil jij snel dat ene document uitprinten? En maakt het niet uit of de kwaliteit net ietsje minder is? Stel de printer dan in om op conceptmodus of een lagere kwaliteit te printen. Dit zorgt ervoor dat de printer sneller is. Dubbelzijdig printen kan er ook voor zorgen dat het printen langer duurt. Door dit in te stellen op enkelzijdig printen versnel je het printen aanzienlijk. Alleen maak je dan wel meer printkosten. Natuurlijk ligt het wel aan de printer zelf hoe snel deze is. Sommige printers zijn ontzettend snel, andere iets trager. Zorg er dus voor dat je weet wat jouw behoeftes zijn bij het aanschaffen van een nieuwe printer. 

2. Papierstoring

Soms kan het nog voorkomen dat papier vastloopt in de printer. Dit ligt vaak niet aan de printer, maar aan hoe je het papier uitgelijnd hebt, hoeveel papier je erin hebt zitten en of je de stapel papier er netjes in hebt gelegd. Zorg dat je een goed stapeltje papier in de lade legt en zorg dat het een nette stapel is. Doe er niet teveel papier in, maar zeker ook niet te weinig. Stel daarna de papier uitlijning goed in. Is het probleem nog niet opgelost? Pak dan de gebruiksaanwijzing van jouw printer erbij of bel de klantenservice van de printer fabrikant. 

Gelukkig komen papierstoringen bij de nieuwste printers minder vaak voor, maar het kan natuurlijk nog steeds wel gebeuren. Veruit de meest voorkomende oorzaak van vastgelopen papier komt door de papier uitlijning. Zorg ervoor dat je stapel papier goed in de lade ligt en voorkom dat je de lade te volstopt. Als dit het probleem niet oplost controleer dan de gebruiksaanwijzing van je printer of neem, indien nodig, contact met de klantenservice van je printer fabrikant op. 

3. Printkosten zijn te hoog

Printkosten kunnen erg hoog oplopen. Gelukkig zijn er manieren om de kosten te beperken. De belangrijkste punten zijn inkt kosten verlagen en besparen op printpapier. Wat ook kan helpen, is om een goede printer aan te schaffen. Een goede printer is vaak wat zuiniger op de inkt dan een goedkopere. 

Inkt besparen doe je zo

Stop met het kopen van originele cartridges. De originele cartridges van printerfabrikanten zijn vaak 80% duurder en bevatten 40% minder inkt. Kies in plaats daarvan voor compatibele cartridges en toners. 

Compatibele cartridges en toners van Inktkenners

Wij bieden eigen merk cartridges en toners. Wij ontwikkelen deze volgens het CE-keurmerk en zijn ISO-9001 gecertificeerd. Onze cartridges bevatten meer inkt, waardoor het printen veel voordeliger is. Onze cartridges en toners beschikken over de nieuwste chip generatie en hebben een juiste vulstand indicator. Krijg perfecte printjes met de printerinkt van Inktkenners. 

Print bewust

Print alleen de pagina’s die je nodig hebt. Vaak printen mensen een heel verschil opnieuw nadat ze een paar typfoutjes hebben opgemerkt. Doe dit dus niet. Het is ontzettend zonde om zo veel te gebruiken. Zelfs al zou je het papier nog kunnen gebruiken als kladpapier, is het zonde van de inkt. 

4. Printer scant niet

Vaak is het zo dat de scanner software niet up-to-date is. Wat je dan kan doen is het volgende:

  • Installeer de nieuwste software voor jouw printer.
  • Zoek op wat je moet doen in de handleiding van de printer.
  • Vervang de scanner of schaf een nieuwe printer aan.

Meestal is het probleem wel opgelost wanneer je de nieuwste versie download. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de printer erg verouderd of stuk is.

5. Letters komen niet goed op het papier

Slecht printkwaliteit kan op een paar manieren gebeuren:

  1. Wanneer je ineens lage kwaliteit prints krijgt, zonder dat je een lagere kwaliteit ingesteld.
  2. Als je de verkeerde printer hebt aangeschaft en dus niet de kwaliteit krijgt die je gewend bent.
  3. De inkt van jouw cartridge of toner raakt op en moet vervangen worden. 

Voor nu gaan we alleen in op het eerste punt, in een volgende blog bespreken we waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe printer. Dus houd onze blog pagina in de gaten.

Zorg ervoor dat de afdrukinstellingen van jouw printer goed zijn. Wil je scherpere tekst? Stel je printer dan in naar een hogere kwaliteit modus. Zoals al eerder aangegeven vertraagt dit wel de printsnelheid.

Zo, opgelost!

Nu weet jij hoe je snel het perfecte printje kan maken. Loop jij nog steeds tegen problemen aan? Laat het ons weten, wij helpen je met al jouw printproblemen.

Vorig artikel Absorptiekussen vol? Probleemoplossing voor Canon.

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden