Printpapier zit vast: Wat nu te doen? Doorgaan naar inhoud
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis

Printpapier zit vast: Wat nu?

Papier zit vast in printer - papierstoring - printproblemen

Al dat werk gestopt in het schrijven van dat belangrijke document en dan komt plots het printpapier vast te zitten. De printer geeft een foutmelding: ‘Papierstoring’ en jij denkt: “Even snel het papier eruit trekken”. Nu sta je daar, met een stuk papier in de hand en een printer waar nog steeds papier in vast zit. 

Probeer je meer papier eruit te trekken? Of zorg je er liever voor dat je de printer niet verder beschadigd? Wij vertellen je wat je kan doen wanneer het papier vast komt te zitten in de printer.


Hoe komt printpapier vast te zitten? 

Het is vervelend als dit vaker gebeurt, daarom vertellen we eerst de meest voorkomende oorzaken. Daarna gaan we verder met de oplossing. De oorzaken zijn meestal voor de hand liggend en makkelijk op te lossen.

Oorzaken

  • Te veel of te weinig papier in de printer
  • Vieze papierrollers
  • Resten van geprinte stickers of labels

Het kan natuurlijk ook komen door afgescheurde papier resten van de vorige keer dat je het uit de printer probeerde te trekken. Je zorgt er niet alleen voor dat het weer kan gebeuren, maar je beschadigd ook de printer. Niet meer doen dus! 


Wat te doen bij printpapier dat vast zit?

Verwijder eerst het overige papier uit de papierlade. Verwijder de de achterklep van de printer, verwijder dan het papier. Zo simpel is het! Wat je ook doet, ga niet aan het papier trekken, anders beschadig je het afdrukmechanisme van de printer.

Als jij ervoor kan zorgen dat je goed met jouw printer omgaat, kan jij met een gerust hart weer printen. Maar zoals ze zeggen, voorkomen is beter dan genezen, dus daarom vertellen wij jou ook hoe je kan voorkomen dat je papierstoring krijgt. 


Voorkom papierstoring

Vul het papier niet helemaal aan tot de rand. Stop ongeveer de helft van wat in de lade kan in de printer. Als je de lade aanvult met maar een paar vellen, loop je ook risico op papierstoring. 

Als je toch papierstoring krijgt, zorg er dan voor dat je het papier op de juiste manier verwijdert. Trek nooit aan het papier terwijl de printer nog bezig is, dan maak je het probleem alleen maar erger.

Als je veel stickers of labels print, zorg dan ervoor dat er niks achterblijft in de printer. Bij het printen van stickers en labels loop je sneller kans dat er resten achterblijven en blijven plakken aan het papier. 

Als papierstoring vaker voorkomt, maak dan eens de papierrollers schoon met een niet-vezelig doekje. Het kan zijn dat de rollers vies zijn geworden na het vele printen. Zorg ervoor dat de rollers droog zijn voor gebruik. Zijn de papierrollers versleten? Dan is het beter om de printer te vervangen.

Vervang de printer als je deze al voor lange tijd hebt en je vaker printproblemen krijgt, repareren is ook een optie, maar vaak duurder dan het aanschaffen van een nieuwe printer. Deze gaat vaak langer mee dan dat je onderhoud uitvoert op een oude printer.


Inktkenners advies

Wij helpen je graag met handige tips en adviezen over het gebruik van printers, cartridges en toners. Wekelijks schrijven wij nieuwe blogartikelen vol informatie die jij kan gebruiken voor jouw thuiskantoor. Neem een kijkje op onze blogpagina. Voor meer vragen, neem vooral contact met ons op.

Vorig artikel Absorptiekussen vol? Probleemoplossing voor Canon.

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden