Innovaties in printen: 8 trends op een rij Doorgaan naar inhoud
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis
Bestel vandaag voor 17.00 uur en ontvang het morgen in huis

Innovaties in printen: 8 trends op een rij

Innovaties in printen - Inktkenners blog

De wereld van printen blijft zich telkens ontwikkelen en verbeteren. Nieuwe innovaties in printen zorgen ervoor dat printers sneller, efficiënter en gebruiksvriendelijker worden. Wij als Inktkenners, vinden het belangrijk om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen. En op onze beurt, willen wij dat ook delen met jou. 


Printtechnologie dat het verschil maakt

Als je denkt aan printtechnologie, denk je vaak aan de manier waarop een printer werkt. Maar er hebben de afgelopen jaren merkwaardige ontwikkelingen plaatsgevonden. Niet alleen de manier van printen, maar ook verschillende doeleinden voor geprinte voorwerpen. Veel van deze ontwikkelingen zijn al vrij bekend, of worden al overal ter wereld toegepast. Dat is geweldig op zich. 

Printen kan nog steeds het verschil maken. Zelfs nu. Omdat deze ontwikkelingen nog steeds in gang zijn, gaan we ze één voor één benoemen. Want zelfs al is het een tijdje op de markt, elke dag zijn er mensen bezig om deze technieken nog meer te verbeteren. 


8 ontwikkelingen van printtechnieken wereldwijd 

Waar printen allemaal goed voor is, daar kom je zo achter. Maar heb je geen idee hoe printers uberhaupt werken? Lees dan ons artikel over de meest gebruikte printers, en hoe deze werken

Dan nu de nieuwe technologieën in de wereld van printen: Wat zijn de laatste ontwikkelingen?


3D-printen

3D-printen is zeker niet nieuw, maar de technologie erachter blijft zich ontwikkelen en verbeteren. 3D-printers betaalbaarder en gebruiksvriendelijker, waardoor deze printers voor steeds meer mensen gebruikt kunnen worden. 3D-printen heeft ook toepassingen in de wereld van kantoorbenodigdheden, zoals het printen van speciale pennen of accessoires.

3D printen is zeker niet makkelijk, en het kost wat moeite om het onder de knie te krijgen. Gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg instructiematerialen beschikbaar om jou binnen no-time in een pro te veranderen! 

Smart printers

Printers worden steeds slimmer. Steeds meer zijn printers uitgerust met slimme functies, zoals spraakherkenning en bediening via mobiele apparaten. Dit maakt het makkelijker om snel documenten af te drukken vanaf verschillende apparaten en locaties. De besturing wordt ook steeds gebruiksvriendelijker gemaakt. Binnenkort kan iedereen printen, waar en wanneer je maar wilt. 

Cloud Printing

Bijna alle data bevindt zich tegenwoordig in de Cloud. Maar wist je ook dat je vanaf de Cloud kan printen? Cloud-printen maakt het mogelijk om vanaf elke locatie af te drukken via internet. Dit kan handig zijn voor werknemers die vanuit huis werken of voor bedrijven met meerdere kantoren. 

Het enige wat je dus nodig hebt is een internetverbinding. Super handig, als je het ons vraagt.

Mobiel afdrukken

Tegenwoordig kan je vanaf jouw smartphone printen. Dit is handig voor mensen die veel onderweg zijn en snel documenten moeten afdrukken. Printen gaat vaak via een app die je installeert op jouw smartphone. Bekijk hier ook hoe je mobiel kan printen met Canon

Inkjet technologie

Inkjettechnologie blijft zich ontwikkelen en verbeteren, waardoor Inkjet printers steeds hogere kwaliteit afdrukken kunnen geven. Dit is vooral van belang voor mensen die veel afbeeldingen en foto's willen afdrukken. Dus wil jij jouw eigen fotoboek maken? Investeer dan in een goede Inkjet printer. 

Duurzaam printen

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid in de wereld van printen. Fabrikanten richten zich steeds meer op duurzame productieprocessen en het verminderen van afval. Super goed!

Augmented reality

Een ontzettend leuke use-case voor printen. Augmented reality wordt steeds vaker gebruikt. Ook in combinatie met geprinte materialen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om geprinte afbeeldingen of tekst te laten reageren op smartphones en tablets.

Printen voor de gezondheidszorg

Printen is ook ontzettend belangrijk in de gezondheidszorg. We hebben het al kort gehad over 3D-printen, maar wist je dat het ook echt mensenlevens kan verbeteren? 3D-printen wordt bijvoorbeeld gebruikt om prototypen van medische hulpmiddelen te maken. Je kan het zo gek niet bedenken, bijna overal kan een prototype voor gemaakt worden. 

Dit zorgt voor een positief effect op de kwaliteit van leven. Wat niet iedereen vanzelfsprekend heeft. Daarom zijn wij ook zo enthousiast over deze ontwikkeling. Je vind tegenwoordig zelfs 3D geprinte, medische voorwerpen in de ouderen- en gehandicaptenzorg. Geweldig toch? 


Wil jij ook innoveren?

De wereld van printen blijft zich ontwikkelen en er worden steeds nieuwe technologieën en innovaties geïntroduceerd. Houd daarom de ontwikkelingen goed in de gaten, wie weet kan jij op een compleet nieuwe manier het printen gebruiken voor jouw branche. Of, verzin je misschien zelf wel een nieuwe use-case. 

Houd onze blogpagina in de gaten voor meer leuke weetjes over printen, printproblemen en meer.

Vorig artikel Ergonomische toetsenborden: Must-have voor jouw gezondheid
Volgend artikel Top 5 HP-printers voor thuis of op kantoor

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden