Goede voornemens voor het jaar 2023: Zorgeloos printen Doorgaan naar inhoud
Bestel nu voor 17:00, ontvang morgen
Bestel nu voor 17:00, ontvang morgen

Goede voornemens voor het jaar 2023: Zorgeloos printen

Goede voornemens voor het jaar 2023 Inktkenners

Het is bijna zover! We gaan het nieuwe jaar in. Wat verandert er in 2023 voor jou? Wij wensen je alvast de beste wensen en hopen dat jij al jouw goede voornemens volhoudt. Heb jij geen inspiratie voor een goed voornemen? Wij wel!


Wat verandert er in 2023? Jouw printgedrag!

Wij willen natuurlijk niet alleen het beste voor jou, maar ook voor jouw printer. Daarom hebben wij alle tips en tricks in één artikel gezet. Zo kan jij niet alleen kosten besparen, maar ook beter leren omgaan met de printer die jij thuis of op kantoor hebt staan. 

In vorige artikelen hebben we hier een daar wat tips gegeven. Nu hebben wij besloten om dit in een geheel te zetten. Zo heb jij ook het overzicht. Lees verder voor al onze tips, of bekijk onze blogpagina.


Kantoor opnieuw inrichten

Het is fijn om te beginnen met een schone lei, daar hoort natuurlijk een fris kantoor bij. Als jij jouw kantoor aan huis hebt, kijk dan goed naar de inrichting. Een goed kantoor is meer dan voldoen aan ergonomische standaarden en een schone omgeving. 

Staat jouw printer wel op de goede plek? Dat is een hele belangrijke vraag. Als jouw Inkjet printer in de zon staat kan de buitenkant niet alleen verkleuren, maar de inkt droogt sneller uit. Als de inkt uitdroogt kan het zijn dat je jouw printkoppen moet reinigen of sneller de inktcartridges moet vervangen. Dat wil je niet, toch? 

Zorg dat jouw printer uit de zon staat en genoeg kan ventileren. Houd altijd wat ruimte om de printer heen. Dit geldt trouwens voor meer elektronica. Zet jouw printer bijvoorbeeld in een ruime kast met wat accessoires erbij. Zo print je ook nog eens in stijl. 


Voordelige printer kopen

Is jouw printer stukgegaan en wil je graag een nieuwe? Dan hebben we slecht nieuws, want het aanbod is nog steeds minimaal. Door het tekort aan chips zijn vele printers van de markt. Toch zitten er wel goede printers tussen. Hoe kies jij een nieuwe printer?

Voordelig printen is niet alleen maar een goedkope printer kopen en klaar. Er komt veel meer bij kijken. Wat vaak het geval is bij goedkope printers is dat de inkt vele malen duurder is. Dan ben je uiteindelijk zelfs duurder uit dan dat je een betere printer had aangeschaft.

Je moet kijken naar printtechniek, printer inkt, printsnelheid, verbruik, functies en meer. Weet jij het verschil tussen een Inkjet en Laserprinter? Overweeg beide en maak dan jouw keuze. Kijk ook naar het printermerk. Je bent vast bekend met Canon en HP, maar er bestaan ook nog goede printers van Brother en zelfs Epson.


Voordelig printen

Er zit verschil tussen het soort inkt, papier en andere materialen die je gebruikt. Wat vind jij belangrijker? Duurzaam of voordelig printen? Wat is de kwaliteit die je wilt dat jouw prints hebben? Deze 3 factoren bepalen hoeveel jij uitgeeft aan print artikelen. 

Gelukkig betekent het niet dat je meer kwijt bent als je je focust op kwaliteit. Wij hebben namelijk hoogwaardige kwaliteit printerinkt voor een goede prijs. Hoe kan dat? Wij hebben ons eigen merk printer inkt ontwikkeld. Wij verkopen zowel cartridges als toners voor verschillende printers. Bij ons krijg je meer, voor minder.

Maak daarnaast de juiste papierkeuze. Wil je simpel papier, of wat sterker papier met de juiste witheid? De witheid van het papier geeft namelijk een opmerkelijk verschil in kwaliteit en contrast. 

Wil je meer printen dan alleen documenten? Zorg dan dat je meerdere soorten uitprobeert, zoals mat en glanzend fotopapier. Zo zie je wat het resultaat is en verschil in kwaliteit. Dit geldt ook bij het printen van stickers of etiketten.


Printer goed instellen

Zorg dat de juiste software geïnstalleerd is en je gemakkelijk kan printen via bijvoorbeeld Wi-Fi of jouw smartphone. Probeer alles van tevoren uit, zodat je niet hoeft te stressen wanneer je snel dat printje nodig hebt. 

Als je voor jouw HP printer gebruik maakt van compatibele printerinkt, kan het zijn dat je software updates moet uitschakelen. Lees dit artikel om erachter te komen of jij dit ook moet doen voor jouw printer. 

Controleer daarna of jouw cartridges goed geïnstalleerd zijn, genoeg inkt hebben en geen beschadigingen hebben op de chips. Zonder inkt kan je natuurlijk niet printen. Als laatste zorg je dat er genoeg papier in de printer zit en het goed uitgelijnd is. Zo voorkom je scheve prints of papier dat vastzit in de printer.

 

Printeronderhoud en probleemoplossing

Nu je alles klaar hebt staan voor het nieuwe jaar, is het belangrijkste voornemen dit: Zorg goed voor jouw printer! Als jij regelmatig print, het papier goed bijvult, op de juiste plek hebt staan, voorzichtig omgaat met onderdelen bij onderhoud en altijd de printer juist uitschakelt, kom je al een heel eind. 

Goed onderhoud zorgt voor minder printproblemen. Heb je die wel? Zorg dan dat je weet welke acties je moet ondernemen. Wij plaatsen regelmatig blogs over probleemoplossingen, zoals een recente blog over foutmeldingen bij Canon printers.

 

Meer weten over Inktkenners?

Lees meer over Inktkenners, of neem een kijkje in onze webshop. Wij plaatsen wekelijks blogs vol handige tips, weetjes en informatie over printers, cartridges, printproblemen en meer. Wij wensen jullie nogmaals een goed en gezond 2023!

Vorig artikel Zelf etiketten maken en printen
Volgend artikel Canon foutmeldingen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden