Brother printer herkent de toner niet? Los het snel op! Doorgaan naar inhoud
Bestel nu voor 17:00, ontvang morgen
Bestel nu voor 17:00, ontvang morgen

Brother printer herkent de toner cartridge niet? Los het snel op!

Brother printer herkent de toner niet - toner installeren

Het kan zomaar zijn dat na jaren de printer te gebruiken, de toner cartridges niet herkend worden. Dat terwijl je voor jouw gevoel wel precies hetzelfde deed toen je de toners installeerde. Foutmeldingen kunnen meerdere dingen betekenen, daarom is het goed om te weten wat de oorzaak van de foutmelding is.

Foutmeldingen zijn vaak heel vervelend. Wat nog vervelender is; je hebt geen idee wat je hiermee aan moet. Gelukkig helpen wij jou graag verder. Met dit 7-stappenplan leer jij het probleem herkennen en weet je wat je kunt doen.  

Foutmeldingen Brother toner cartridges oplossen in 7 Stappen

Om te beginnen loop je al deze vragen na, om andere oorzaken uit te sluiten. Daarna volg je het stappenplan om het probleem op te lossen. 

 1. Heb je de juiste toner aangeschaft?
 2. Heb je al het beschermende materiaal verwijderd? 
 3. Is de toner juist geplaatst?
 4. Zit de chip van de toner goed?
 5. Krijg je een melding “niet originele of -compatibele toner”?
 6. Zijn er vuile contactpunten in de printer?
 7. Moet de printer opnieuw worden geïnstalleerd?

1. Controleer of de toner geschikt is voor jouw Brother Printer.

Check eerst of je de juiste toner- of toner cassette nummer hebt. Dit nummer hoort bij het merk en type van jouw printer. Een toner cartridge die niet door de Brother printer wordt ondersteund, wordt niet herkend.

Controleer of het nummer op de tonercassette, of op de doos van de toner. In onze webshop kun je het merk printer opzoeken om te zien welke toners het apparaat ondersteunt. De nummers moeten overeenkomen.

2. Verwijder al het beschermende materiaal van de toner.

Nieuwe Brother toners worden geleverd met beschermende stickers, labels, klepjes of tape die de openingen dekken en de toner beschermen. Bijvoorbeeld een “pull label” die uit de toner getrokken moet worden of de beschermende klep die over de afbeeldingsdrum zit. Als je vergeet materiaal te verwijderen, wordt de Brother toner cartridge niet herkend.

Deze materialen zijn meestal te herkennen aan de felle kleuren. Trek deze eerst voorzichtig van de toners en haal het klepje van de afbeeldingsdrum af voordat je de toner installeert. 

3. Plaats de toner op de juiste manier in de printer.

Controleer of de toner goed vastklikt. Let op dat je de toner kleuren op de juiste plek zet tijdens het installeren. Het spreekt eigenlijk voor zich. Als de toner niet goed past controleer dan of de toner niet een verouderd model is. 

4. Controleer de chip op de toner.

De chip kan in sommige gevallen niet genoeg contact maken met de printer. Dit kan komen door een scheve chip. Probeer voorzichtig de chip op de juiste plek te duwen. Probeer de chip niet te beschadigen. 

Het is handig om de printer eerst goed uit te schakelen en dan de toners te verwijderen. Als de chip op de juiste plek zit dan kan je de toners weer installeren en de printer inschakelen.

5. Klik verder bij een melding van niet compatibele toners.

Het kan altijd voorkomen dat je een foutmelding krijgt bij het gebruiken van niet-originele inktpatronen. De meeste laserprinters geven een waarschuwing als je niet-originele toners in je printer installeert. 

Krijg je deze melding te zien op jouw computer, klik dan op “OK” of “Doorgaan”. Hierna kan je de printer gebruiken als normaal.

6. Maak de contactpunten tussen de toner, printer en chip schoon.

Controleer of de contactpunten tussen de toner en de printer vuil zijn. Het kan namelijk zijn dat er viezigheid of stof op de chip zit. Hierdoor wordt de chip niet goed herkend door jouw Brother printer.

Zorg er voor dat de koperkleurige plaatjes van de chip (aan de zijkant of onderkant) schoon zijn door er zachtjes overheen te vegen met een niet pluizend doekje of een wattenstaafje gedoopt in alcohol. Als er een kras op de koperkleurige puntjes komt dan kan de toner niet meer worden gebruikt. Het is dus erg belangrijk om dit heel voorzichtig te doen.

7. Installeer de toners opnieuw.

Probeer de toners opnieuw te installeren:

 • Haal de toner uit de printer
 • Sluit je computer af
 • Ontkoppel de printer van de computer
 • Ontkoppel de voedingskabel van de printer
 • Verwijder de USB-kabel

Wacht 10 seconden, vervolgens kun je alles weer aansluiten en de toner opnieuw in de printer installeren. De printer resetten is ook een goede optie als laatste  stap.

Toner cartridges voor Brother printers nodig?

Als het blijkt dat je de verkeerde toner hebt aangeschaft, bekijk dan ons aanbod. Inktkenners leveren de nieuwste modellen toners geschikt voor jouw printer. Minder kosten, meer printen.

Wij hopen jou zo goed geholpen te hebben. Bij verdere vragen helpen wij jou graag verder via onze klantenservice

Vorig artikel Epson printers: 3 problemen & oplossingen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden